• Historiek DOX Acoustics nv

your partner since 1978

  • 1978: Illbruck Belgium
  • 2003: DOX acoustics
  • 2017: DOX Acoustics, DOX Noise Control & DOX Expansion Joints
  • 2019: DOX Group

Van Illbruck Belgium naar DOX Acoustics

Vanuit een groeiende nood aan goede akoestiek richtte Jan Dox in 1978 Illbruck Belgium op als Belgische verdeler van akoestische melamine-oplossingen en zwelband producten, in nauwe samenwerking met de Illbruck Groep.

In 2003 zijn we volledig losgekoppeld van de Illbruck franchise en is DOX Acoustics nv geboren, onder leiding van Walter Dox, Jan's zoon. 

Doorheen de jaren is het gamma stelselmatig uitgebreid, volgend op de vragen vanuit de markt en nieuwe bouwtendensen. Textieloplossingen werden toegevoegd, we gingen in zee met industriële lawaaibestrijdingspartners en zwelbanden verdwenen uit het gamma. 

Vanuit onze ervaring met zwelbanden was de stap snel gezet naar de groeiende en boeiende markt van de dilatatievoeg profielsystemen en begonnen we deze productengroep te verkopen onder de noemer DOX Expansion Joints

In 2017 was er nood aan een duidelijke afbakening van de verschillende productgroepen en oplossingen in ons gamma en hebben we onze 3 grote merken in het leven geroepen. Dit laat ons toe om gericht de markt op te gaan volgens toepassing en bouwfase. 

In 2019 werd het merk, DOX Expansion Joints, overgenomen door Migua GmbH, zodat de DOX Group zich beter kon focussen op de kerntaken in akoestiek: 

  • DOX Acoustics: ruimteakoestiek & geluidsisolatie - interieurafwerking (afwerkingsfase)
  • DOX Noise Control: industriële lawaaibestrijding - industriële toepassingen en installatielawaai (zowel ruwbouwfase als afwerkingsfase)
Nieuws

Industriële geluidspanelen: één van de vele oplossingen voor geluidsoverlast

Als expert in industriële lawaaibestrijding, denkt DOX Noise Control continu mee over hoe bedrijven lawaaihinder kunnen minimaliseren. Zo leveren wij aan onze klanten unieke geluidsoplossingen op maat, waaronder ook industriële geluidspanelen.

Lees verder
Meer productnieuws
Nieuws

Waarom u nu moet inzetten op industriële lawaaibestrijding

Zijn uw medewerkers op dit moment niet aanwezig in uw bedrijf? Dan is dit hét moment om onder meer installatielawaai te beperken en uw werknemers bij terugkomst opnieuw te verwelkomen in een aangename werkomgeving met akoestisch comfort.

Lees verder
Meer productnieuws