• Geluiddempende omkastingen gasontspanningsstation SIBELGA Brussel

sounds like silence

Geluiddempende omkastingen gasontspanningsstation SIBELGA Brussel

Sibelga is de netbeheerder voor elektriciteit en aardgas in Brussel. Het gasontspanningsstation in het centrum van Brussel veroorzaakte geluidsoverlast bij omwonenden. Na geluidmetingen bleek dat het gasstation te veel lawaai uitstraalde en er een oplossing moest komen die zeer hoge geluiddempingswaarden realiseerde.

Reduceren lawaai gasstation

Geluidsoverlast gasstation in Brussel opgelost door geluidsisolerend omkastingen

Bureau De Fonseca maakte verschillende simulaties om tot de meest effectieve oplossing te komen. Zij adviseerde om een groot deel van de leidingen in te graven. De kleppen worden niet ingegraven, maar voorzien van geluidsisolerende omkastingen zodat diverse elementen zoals meetapparatuur nog wel bereikbaar blijven.

Degelijke oplossing

Alara-Lukagro heeft de omkastingen ontworpen in samenwerking met DOX acoustics. Het belangrijkste criterium voor Sibelga was de degelijkheid van de oplossing. Na vergelijk met verschillende partijen kregen DOX acoustics en Alara-Lukagro de opdracht voor het produceren, leveren en monteren van de geluidsisolerende omkastingen voor het gasstation.

Uitvoering omkastingen

De geluidsisolerende omkastingen zijn uitgevoerd met diverse luiken en meerdere uitneembare dak- en wandpanelen, zodat meetapparatuur gemakkelijk bereikbaar blijft en onderhouden kan worden. Ondanks diverse doorvoeringen zijn de omkastingen volledig waterdicht uitgevoerd om corrosie te voorkomen. Een aantal kasten zijn met één zijde tegen de betonnen fundering geplaatst, waardoor slechts 3 zijden voorzien hoefden te worden.

Geluidseis behaald

De omkastingen zijn turn-key geleverd, inclusief engineering, productie, dubbellaags poedercoating en montage. Elke omkasting behaalt de gestelde geluidseis en kent on-site een tussenschakeldemping van 35 dB(A).

  • meetapparatuur blijft gemakkelijk bereikbaar door uitneembare panelen
  • Grote omkasting met luik voor goede bereikbaarheid meetapparatuur gasleidingen
  • lawaai kleppen gasleidingen opgelost door deze geluidsisolerende omkastingen
  • geluidsisolerende omkastingen kleppen gasleidingen
  • Grote omkasting met luik voor goede bereikbaarheid meetapparatuur gasleidingen
  • meetapparatuur blijft gemakkelijk bereikbaar door uitneembare panelen
  • meetapparatuur blijft gemakkelijk bereikbaar door uitneembare panelen
  • Grote geluidsisolerende omkasting met deuren voor geluiddemping lawaai
Nieuws

Geluidsmeting: schakel een studiebureau in, reken op ons voor een concrete oplossing

Ga proactief te werk en zorg meteen dat alle geluidsnormen binnen en buiten gerespecteerd zijn. De eerste stap: een studiebureau.

Lees verder
Meer productnieuws
Nieuws

Een industriële warmtepomp: energiezuinig, maar let ook op de geluidsnormen!

Werkt uw onderneming klimaatneutraal én volgens de geluidsnormen? Lees hier meer over het geluidsvolume van een warmtepomp en onze oplossingen.

Lees verder
Meer productnieuws