• Geluidsisolerende omkasting persmachine Radson
  • Geluidsisolerende omkasting persmachine Radson
  • Geluidsisolerende omkasting persmachine Radson

laat u inspireren

  • geluidsniveau verlaagd met min. 14 dB(A)

Geluidsisolerende omkasting bij Radson

Radson, toonaangevend Europees producent van radiatoren en vloerverwarming, had nood aan een geluidsisolerende omkasting voor 1 van hun machines. DOX Noise Control plaatste in samenwerking met Alara-Lukagro een omkasting op maat en kon zo het geluidsniveau stevig naar beneden halen. 

Geluidsisolerende omkasting Radson

Opmerkelijke lawaaibeperking

De geluidsisolerende omkasting is geplaatst rondom een machine die het binnenwerk van een radiator (kachel) in de gewenste vorm perst. Tegelijkertijd knipt de machine de platen op de juiste lengte. Die bewerkingen leveren een totaal geluidsniveau van 94 dB(A). Dankzij de geluidsisolerende omkasting brachten we het geluidsniveau terug tot niet meer dan 80 dB(A). Een vermindering van maar liefst 14 dB(A) dus.

Omkasting op maat

Om het onderhoud aan de complexe machine makkelijker te maken, kreeg de omkasting een aantal deuren en luiken. Ook in het dak van de omkasting zijn op verschillende hoogtes uitneembare luiken voorzien om de machine zo toegankelijk mogelijk te houden. De persmachine heeft verschillende hoogtes, en over de machine heen loopt er een constructiebalk. Daarom kreeg de omkasting een speciale vorm. We werkten de omkasting volledig uit op maat, volgens de wensen van Radson.

Nieuws

DOX ACOUSTICS NV WORDT 40 EN VERANDERT VAN NAAM

DOX GROUP, AL 40 JAAR OP AKOESTISCHE MARKT. Dat werd gevierd met een event en een naamsverandering en meer ...

Lees verder
Meer productnieuws
Nieuws

DOX ONDERSTEUNT CIRCULAIR BOUWEN

DOX Group en alle merken ondersteunen de Green Deal Circulair Bouwen. Hiermee tonen we ons klimaatengagement!

Lees verder
Meer productnieuws