• Industriële Lawaaibestrijding: Controlecabine
  • Industriële Lawaaibestrijding: Controlecabine

laat u inspireren

Geluidwerende controlecabine voor productieplant

Uitdaging

De controlecabine van een installatie in een industriële productieplant in België was aan vervanging toe, maar deze stond opgesteld in de nabijheid van een oven en werd daardoor blootgesteld aan spatten van vloeibare slakken en geluidsoverlast.

De eigenaar van de productieplant benaderde DOX Noise Control voor de ontwikkeling van een nieuwe geluidwerende cabine. In nauwe samenwerking met Alara-Lukagro werd de nieuwe controlecabine berekend en geproduceerd.

Controlecabine Binnenzicht

Opbouw van de cabine

De cabine is opgebouwd uit twee delen. Een omkleedruimte waar vuurvaste kledij wordt ondergebracht en daarnaast een controlezaal, gescheiden door een wand met automatische schuifdeur uit RVS.

De cabine is uitgevoerd in RVS316 en de vloer is voorzien van gewapende chape en vloertegels. De opbouw zorgt ervoor dat reiniging eenvoudig uit te voeren is. Het dak van de omkasting is voorzien van een bitumen dakbedekking en een dakgoot inclusief regenpijp die het hemelwater afvoert tot op het grondoppervlak.

De cabine is voorzien van een RVS bureau, draaistoelen, opbergkast, koelkast, radio systeem en voorzieningen voor het ophangen van beeldschermen, inclusief kabelgoten. Tevens zijn doorvoeringen voor leidingen voorzien. De vensters aan de vuurzijde zijn uitgevoerd in veiligheidsglas met spatbescherming, om de hete slakken en spatten vanuit de installatie tegen te gaan.

Controlecabine Binnenzicht2

Installatie op hoogte

De geluidwerende cabine is als één module in Groot-Ammers geproduceerd en samengesteld. Vervolgens is deze naar de productie-site in België getransporteerd en in zijn geheel met een kraan op hoogte geïnstalleerd.

Veilige en comfortabele werkomgeving

De controlecabine voorziet met al deze eigenschappen en faciliteiten in een veilige en comfortabele werkplek.

Nieuws

DOX ACOUSTICS NV WORDT 40 EN VERANDERT VAN NAAM

DOX GROUP, AL 40 JAAR OP AKOESTISCHE MARKT. Dat werd gevierd met een event en een naamsverandering en meer ...

Lees verder
Meer productnieuws
Nieuws

DOX ONDERSTEUNT CIRCULAIR BOUWEN

DOX Group en alle merken ondersteunen de Green Deal Circulair Bouwen. Hiermee tonen we ons klimaatengagement!

Lees verder
Meer productnieuws